Witam
Moje środowisko: Epesi 1.4.2 rev. 10136
Ubuntu server 10.04 LTS / Apache 2.2.14 / PHP 5.3.2
Po upgradzie do wersji 1.4.2 przestał działać (może za mocno powiedziane - przestał wysyłać mail'e ) moduł CM. Wcześniej działał, obecnie wyświetla komunikat o błędzie SMTP
"Błąd SMTP: Nie można połączyć się z wybranym hostem." Wpisane innego serwera SMTP i danych konfiguracyjnych nie rozwiązuje problemu.
Problem obszedłem przywracając tymczasowo snapshot systemu na którym działała wersja 1.3.0 . Ta wersja działa bez problemy bez względu na to jaki serwer SMTP jest używany, więc nie jest to raczej kwestia konfiguracji serwera poczty a jakiś błąd w Epesi. Natomiast pomiędzy tymi snapshotami zostało wprowadzonych wiele zmian do CRM-a i nie wszystko działa prawidłowo, liczę więc na to że uda się ten problem rozwiązać.
Nie potrafię powiedzieć jak działały wersje pośrednie (która była ostatnią działającą) gdyż ostatni mailing robiłem ponad 2 miesiące temu, a w między czasie nie zachowałem obrazów systemu do których mógłbym się cofnąć.
Podobny problem macie opisany w tym poście: http://forum.epesibim.com/viewtopic.php?f=27&t=1425 Miałem identyczne objawy do opisanych gdy próbowałem skonfigurować konto.
O dziwo klient poczty Round Cube działał bezbłędnie - on jest chyba luźno powiązane z resztą Epesi.
Co mogę zrobić, jakie logi podesłać żeby pomóc w rozwiązaniu problemu?
Pozdrawiam i proszę o pomoc. Nie mogę zbyt długo działać na starszej wersji bo userzy powprowadzali różne zmiany w CRM i teraz mają żal że zniknęło to co zrobili.
Piotr