Witajcie.
Muszę zrobić repozytorium dokumentów firmowych w epesi. Czyli stworzę sobie nowy mały modulik trzymający w rekordach jakiegoś recordsetu RB notatki zawierające pliki ze skanami dokumentów.
Jeden record RB = jeden plik ze skanem.
O ile nie ma problemu z wgraniem pojedynczego skanu, o tylke jest problem z automatyzacją wgrania wielu plików na raz.
Zakładam, że wgrywanie seryjne będzie to działać tak:
Potrzebuję wskazać katalog na dysku komputera, wybrac pliki (na raz może to być i 20 szt) ze znajdującymi się tam skanami dokumentów i zapisać je.
Powstaje tyle nowych rekordów w mojej tablicy z RecordBrowsera ile było zaznaczonych plików, do nich przyczepiona jedna nowa notatka zawierająca jeden ze wskazanych plików.
Czyli zasada jeden plik = jeden rekord z notatką zawierającą ten plik.
Robił to już ktoś może i może mi pomóc koncepcyjnie jak to najprościej zrobić?
Zaczynam się przegryzać przez utils_attachment (głównie funkcja add_note()), ale to mi pewnie zajmie trochę czasu a jak to w takich wypadkach bywa temat jest na już. Stąd wszelkie doświadczenia mile widziane.
Nie mam problemu z działaniem na RecordBrowserze, ale mam problem jak załadować wiele plików, rozdzielić je i pozapisywać jako pojedyncza notatka do tworzonego w tym momencie recordu RB.
Pozdrawiam
Praski.