Witam
mam problem z instalacją epesi (ver. 1.6.1) na serwerze (superhost.pl). Po utworzeniu subdomeny i podpięciu konta ftp, przekopiowałem zawartość rozpakowanego archiwum na serwer ftp, dokładnie tak samo jak robiłem to lokalnie. Wszedłem w przeglądarkę i wpisałem adres ukazało mi się "Internal Server Error ........". przekopiowałem plik htaccess.txt i zrobiłem z niego .htaccess z dokładnie taką samą zawartością jak htaccess.txt. Również był błąd 500 i w dzienniczku błędów:
".....: Invalid command 'php_value', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration"
zakomentowałem linijkę gdzie miałem php_value, efektem tego był taki log:
"....../.htaccess: Invalid command '\xef\xbb\xbfOptions', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration"
potem wyczytałem żeby usunąć plik całkiem .htaccess więc tak zrobiłem i rezultat był taki:
"...... End of script output before headers: index.php"
przeszukałem forum i znalazłem podobne problem do mojego dokładnie tutaj:
viewtopic.php?f=3&t=578
viewtopic.php?p=2825#p2825
niestety wykonałem wszystko jak koledzy jednak nie udało mi się zainstalować EPESI. Z instalacją na lokalhoście nie miałem żadnego proglemu.
Instalacja na serwerze wogóle nie startuje, od razu dostaję informację o błędzie 500. Zmieniałem też prawa dostępu do katalogu data na (777) przez filezille- klikałem prawym klawiszem myszy i dałem właściwości następnie dałem pełny zapis i odczyt dla każdego.
Może jest ktoś w stanie mnie nakierować co mógłbym jeszcze zrobić aby instalacja ruszyła?
EDIT:
Próbowałem zainstalować przez easyinstall.php (miałem całkiem czysty serwer bez żadnych plików) instalacja przechodzi przez poszczególne kroki, ale po kroku:
znowu mam 500 Internal Server Error.
Problem zapewne jest w ustawieniach katalogów i dostępie do pliku, bo po tej instalacji dodałem plik phptest.php który ma tylko "<?php phpinfo(); ?>" i jak próbuję go otworzyć to znowu mam Internal server error, za to przed instalacją nie ma problemu żeby uruchomić wcześniej plik w przeglądarce.