OK, ja mam zrejestrowany processing callback dla tego rekordseta. Sytuacja wygląda u mnie tak: na formularzu mam wyświetlonych X rekordów na raz - wszystkie pochodzą z tej samej tablicy. (Aha, dodatkowo, jest to stała liczba rekordów, nie można dodawać nowych ...) Z tego co zauważyłem akcja submit dotyczy bieżącego rekordu, a ja w akcji zapisu tego bieżącego rekordu, muszę dokonać zmiany w jeszcze kilku innych rekordach tego samego rekordsetu. Jak zrobiłem var_dump na zmiennej $record to odczytałem wartości tylko bieżącego rekordu, tymczasem muszę wykonać w tym samym momencie na wszystkich innych rekordach, które są powiązane z moim bieżącym rekordem przez jakieś pole - w tym wypadku formula, gdzie w sposób ustalony zapisałem powiązanie pomiędzy rekordami. A może jest jakaś możliwość, żeby w danym rekordsecie przeliczyć wszystkie pola na raz? Oczywiście prześledzę to co opisałeś w swojej odpowiedzi 😃
Jestem jeszcze zielony jeśli chodzi o EPESI i próbuję to jakoś ogarnąć, a robię dosyć skomplikowany projekt.
Pozdrawiam,
ZK