Witam. Chcę zapytać o poprawność działania, mianowicie ustawiłem ograniczenie dostępu do kilku kategorii w tym module. Użytkownicy bez dostępu faktycznie nie widzą tych kategorii, natomiast przy wyszukiwaniu jeśli wyświetli im notatkę, z tych kategorii, do których nie maja dostępu, to mogą ją przeglądać. Moje pytanie czy to tak powinno działać, bo wtedy sens zakładanie tych uprawnień/ograniczeń, trochę mija się z celem, niby kategorii nie widać ale jej zawartość już tak. Dziwna sprawa, że przy wyszukiwaniu widać też kategorie, do których nie ma dostępu, co prawda w kategorię nie da się wejść ale ją widać, że istnieje.
Czyli podsumowując:
- przy wyszukiwaniu widać zabronione kategorie, których nie widać w module i nie można do nich wejść
- przy wyszukiwaniu widać notatki z bazy wiedzy, do których nie ma uprawnień i można do nich wejść
Podobnie sytuacja wygląda, gdy w notatce zrobione jest pole multiwyboru w Related Recordset, które pokazuje inne notatki, tak by można było powiązać pokrewne notatki, tu również widać wszystko.
Jeśli moduł ma tak działać i jest to prawidłowe, to prosiłbym o informację jak ograniczyć dostęp, to notatek z kategorii Bazy wiedzy, do których jest brak uprawnień, tak aby nie były widoczny przy wyszukiwaniu i w polu multiwybór opisanym wyżej oraz jak ukryć zabronione kategorie przy wyszukiwaniu, mimo, ze nie można do nich wejść, to chciałbym aby też nie były widoczne dla osób, które normalnie w module ich nie widzą.
Pozdrawiam