Epesi ENS | Epesi Academy | epesi.cloud PaaS | GitHub

Help Me! | Download from SourceForge Download Epesi BIM Free & Open Source CRM

• PL Rozbudowa
  • Utworzenie zewnętrznego formularza powiązanego z Recordsetem w Epesi

Chciałbym utworzyć ankietę dla klientów, mam formularz utworzony w postaci strony, tylko, że zależy mi na tym, aby te dane które wypełni klient w ankiecie zostały wysyłane wprost do bazy recordsetu w epesi, jest możliwość, aby użyć klas epesi w moim zewnętrznym pliku .php czy muszę samemu poprzez zapytania SQL 'wsadzić' dane do bazy?

7 days later

Dzień dobry,
widzę to w ten sposób - proponuję utworzyć nowy serwer z własnym API (Apache, Node.js lub cokolwiek). Strona powinna komunikować się z tym serwerem i przekazywać mu wyniki ankiety. Konieczne będzie walidowanie poprawności formularza. Następnie w EPESI można napisać skrypt, który również będzie łączył się z tym serwerem, jednak już w celu pobranai danych.
Nie jest to proste zadanie i nie da się tego krok po kroku wytłumaczyć, ale tak widzę to najlepiej z punktu widzenia bezpieczeństwa. Proszę pamiętać o walidacji formularzy, być może nawet jakimś ograniczeniu ankiet (zależy od ilości klientów i paru innych czynników - sprawa indywidualna).

Pozdrawiam

Witam!
Utworzyłem już potrzebny mi formularz, a połączenie udało mi się nawiązać poprzez inicjacje modułów w pliku formularza, a sam formularz zrobiłem quickformem.

Write a Reply...